Dom > Знање > Sadržaj
Заједничка радијска смјерница
- Sep 20, 2017 -

(и) Еколошка грешка

У радијском смеру, систем прима радио сигнал који зрачи извор сигнала, међутим, због фактора околине, на примјер, окружују постојање високих зграда, шума, торњева, високонапонских жица, металних конструкција итд. , ће ометати смер преноса радија, тако да одступа од преноса, тачност мерења, што доводи до одступања.

(ии) Систематична грешка

Грешке које проузрокују окружење за проналажење смера, опрема за проналажење смера и антена за проналажење смера су систематичне грешке.

Ако мерни уређај није тачан, резултат проналажења смера није поуздан. Због тога, ради разумне селекције правца опреме и потпуног разумијевања принципа рада опреме, колико је могуће смањити грешке које је направила опрема.

Радијус антене је једна од најважнијих системских грешака. На грешку узроковану радијусом антене утичу многи фактори, као што је правац таласа.

(иии) грешка поларизације

У исто време се примећује тражило за детекцију радио таласа са произвољним угловима поларизације и нагибом таласног таласа, примиће се вертикални поларизацијски талас и хоризонтални поларизацијски талас, јер се тело антене користи у вертикалној компоненти и хоризонталној компоненти за пријем усмеравања Карактеристике мапе нису исте, тако да ће се синтетичке смерне карактеристике мапе искривити, што резултира грешком смера. Ова грешка се зове планска грешка. Ионосферски параметри се временом мењају, тако да се грешка поларизације такође мења с временом.