Dom > Новости > Sadržaj
Увод у радио комуникацијски торањ
- Sep 20, 2017 -

Структура куле и структура телескопа који се користе за емитовање или пријем радио таласа, који се користе као радијатор за радио-предајну антену или као подршка за пријемне и пријемне антене. Углавном се користи у комуникацијама, емитовању, телевизији, радару, навигацији, даљинском управљању и тако даље. Комуникација и емитовање углавном користе дуго вал, средњи талас, кратки талас (комуникација такође може користити микроталасну) за пренос сигнала, телевизор користи ултрасхорт талас и микроталасну мрежу за пренос сигнала, навигација углавном преноси сигнал средњим таласом.

Висина радио-куле са ИУЦХАМПО-ом, средњим таласом и кратким таласом зависи од таласне дужине (фреквенције), коефицијента проводљивости земље, ширине ширења и тако даље. Висина радио-кула за ултрасхорт талас и микроталасну зависност зависи од растојања размака. Растојање размножавања ултра-шупљег таласа и микроталаса је једнако раздаљини између предајне антене и пријемне антене дуж површине земље. За равно или благо брдовито терен, ширина растојања се може израчунати (км) у типу ХТ као висина преноса антене; ХР за пријем висине антене (м). Када је стварно растојање веће од ширине проширења добијене горњим типом, реле кула мора бити постављена у средини.

Структура антене дугог таласа, средњег таласа и кратког таласа који се користи у структури аранжмана често се састоји од неколико седишта и чак десетине радио-кула као антенских низова, а хоризонталне или вертикалне антене и жичане мреже су подигнуте на радио-кули. На слици је приказано распоређивање јарбола антене дугог таласа, јаке антене усмереног таласа и краткоталасне антене. За Ултрасхорт талас и микровалну, само декоришите антену на једном столпу. Међутим, да би се задовољиле потребе даљине преноса, често је потребан виши торањ.